Täällä onkin jo paljon pohdiskeltu blogin merkitystä. Kuten Teija jo tuossa kirjoitti, itsekään en näkisi kummankin, blogin ja facebookin, pitämistä välttämättä järkevänä jos ne olisivat täysin samanlaiset.

Itse kuitenkin olen jo kirjoittanut muissa tehtävissä pitkät pätkät kirjaston suunnitelmallisesta netissä olosta, kuten Entressen kirjasto (lähteistä!) näyttää tekevän. Eli olisi selkeä linja toimille, että vaikka kirjastolla on yksi facebook -tunnus, tai/ja yksittäisiä työntekijätunnuksia, joilla on selkeä rooli miten ollaan. Blogin voisi mielestäni ihan hyvin ottaa lisäkäyttöön, kun facebook olisi vaikka enemmän sitä asiakas-, tiedotus-, muuta hommaa.

Kirjaston blogi voisi tosiaan olla kirjavinkkausta, mutta myös kirjastotyöntekijöiden kuulumisia, kerrottaisiin oikeasti mitä kirjastolla ihan normaalisti (tai epänormaalisti) puuhaillaan, rutkasti huumoria ja vaikka vähän särmikkäämpää näkökulmaa asioihin...

Vinkkauksesta tuli mieleen, että aiemmin täällä taisi pyöriä kommentteja myös muulla kielellä kirjoittamisesta? Miksei voisi vaikka pitää kaksikielistä blogia, ensin suomeksi kertoo kuulumisia ja vinkkaa kirjoja, ja sitten englannin kielellä, ja voisi vinkata jos ei englanninkielisiä kirjoja (ei taida tulla Haapaveden kirjastoon kovasti uusia englanninkielisiä kirjoja..) niin vaikka hyviä kirjoja suomea opetteleville?

Tällainen blogi voisi olla muutenkin painottunut monikulttuurisuuteen kirjastossa (eli se näkyisi blogissa selkeästi, mutta muutakin sisältöä pitäisi olla).

Eli jos facebook olisi sellainen yleinen infoseinä, niin blogi voisi olla semmoinen erikoisempi juttu, minusta.

 

-Mari V.