...jos vain osaan lyhyesti kirjoittaa!

Blogeja selatessa tulee väkisinkin mieleen, että täytyisi olla jonkunlainen seula valvomassa, mitä netissä saa julkaista. Aivan uskomattoman pöhlöjä kirjoituksia julkaistaan ja vielä viitsitään panna oma nimi näkyville :) Saahan sitä kirjoitella mitä haluaa, mutta voi olla, että myöhemmin hävettää ja kovasti...

Kirjastojen ja museoiden blogit voivat olla asiakkaille todella antoisia kokemuksia, jos niihin jaksetaan vain panostaa kunnolla. (En ole ennen Tainan kirjoitusta edes huomannut etsiä museoiden blogeja, mutta löytyyhän niitä.) Ja kulttuuripuolella muutenkin kannattaisi panostaa blogeihin. Itse ainakin haluaisin saada tietoa näiden ammattilaisten perusarjesta huumorilla höystettynä.

Voisin esimerkiksi kertoa blogissa siitä, kuinka muutin kirjastossa lastenosaston pyöreän pöydän "uuteen muotoon". Kuvahan kertoo asian selvemmin kuin pelkkä teksti. Näin asiakkailla on jo seuraavan kerran kirjastoon tullessaan selkeä näkemys siitä, mitä oikein on tehty. Tosin jos olisin ottanut kuvan alunperin blogia varten, niin olisin hieman paremmin huomioinut kuvaa ottaessani sen käyttötarkoituksen ja värimaailman :)

WP_20131022_003-normal.jpg

Kirjastojen pienetkin tapahtumat tulevat asiakkaiden tietoisuuteen, kun niistä kerrotaan blogissa. Tapahtumien lisäksi minua kiinnostavat kirjavinkkaukset varsinkin uutuuskirjoista. Lisäksi huomasin Sodankylässä ollessani, että isommassa kirjastossa asiakkaat helposti urautuvat samoihin osastoihin ja heillä voi jäädä huomaamatta paljonkin kirjaston tarjonnasta. Siksi olisi hyvä blogissa esitellä kirjaston eri osastot ja palvelut ja näin saada asiakkaat huomaamaan myös ne.

Jos kirjastoon on tulossa kirjailijavierailija, niin hänen tuotannostaan olisi kiva lukea etukäteen blogista. Samoin lukisin mielelläni satutunneista kirjoitettuja blogitekstejä. Mahdollisuuksia on niin monia, kun vain jaksetaan/ehditään niihin panostaa.

Olen kyllä sitä mieltä, että jos blogiin ei ehditä kirjoittaa tarpeeksi usein, niin sitten voisi keskittyä pelkästään facebookiin ja kertoa asioista vain sitä kautta. Valitettavan monella kirjastolaisella tuntuu olevan aivan liian korkea kynnys kirjoittaa nettiin. Lisäksi ajatellaan, että ei ketään kiinnosta nämä meidän kirjaston jutut, mikä ei pidä ollenkaan paikkaansa.

Otsikosta jo varmasti arvasitte, että kirjoittajana oli aina niin lyhytsanainen Ulla