Blogeista löytyy jos minkäkinlaista aihetta: on muotia, sisustusta, kirjavinkkausta ja eläinaiheisia blogeja. Mietin minkälaisia kirjastojen blogeja olisi mielenkiintoinen seurata. Kovana lukijana ensin mieleen tuli kirjablogit, eli kerrotaan omista lukukokemuksista ja vinkataan uusista mielenkiintoisista kirjoista. Mitenhän kävisi seuraajien lukumäärälle jos blogissa kerrottaisiin esim. vuodenaikojen mukaan kirjailijoista ja heidän teoksistaan?  Esim. nyt syksyllä kerrottaisiin kauhukirjoista ja niiden kirjoittajista.

Genreihin perustuvat kirjablogit olisivat lukijalle helpompia seurata, koska dekkareista pitävä lukija seuraisi varmemmin jännityskirjoista ja kirjailijoista kertovaa blogia kuin fantasia aiheista. Näin kirjastolainen voisi omien lukutottumuksiensa mukaan pitää blogia. Myös tietokirjoista voisi kertoa blogissa. Tietyn harrastuksen piiriin kuuluvaa kirjallisuutta voisi vinkata muille harrastajille muun bloggauksen yhteydessä. 

Niille, joita kirjastoala kiinnostaa voisi olla hyödyllistä lukea "Kirjaston arkea" blogia, jossa kirjaston henkilökunta vuorotellen kertoisi päivänsä tapahtumista ja kommelluksista. Vähän samaan tyyliin kuin me kirjoitamme päiväkirjaa työssäoppimisjaksolla. Blogissa kerrottaisiin ihan tavallisista kirjaston päivistä, mutta positiivisella ja humoristisella asenteella. Tylsiä kirjoituksia ei kukaan jaksa pitempään lukea. 

Kirjaston tapahtumista voisi olla oma blogi. Siinä kerrottaisiin minkälaisia tapahtumia kirjastolla järjestetään ja tapahtuman jälkeen kerrottaisiin miten se sujui. Kuvia tietenkään unohtamatta, koska kuva kertoo enemmän kuin sanat. 

Toki blogien pitäminen kirjastossa aiheuttaa varmana monelta kirjastolaiselta nurinaa: lisää hommia, ei kiinnosta jne. Joukosta voi kuitenkin löytyä melkoisia sananikkareita, jotka mielellään bloggaavat. Ei muuta kuin ideariihi kahvitunnilla pystyyn ja bloggaamaan kirjastoissakin.

-Sanna U