Työssäoppimismietteissä jatkoin kierrosta museoiden blogeihin. Voiko museolla olla blogi? Ketä/mitä varten se on? Kuka sinne kirjottaa, ja mitä? Ketä kiinnostaa? 

Tammi-helmikuussa menen työssäoppimaan Raahen museoon, joten sen blogi piti tarkistaa ensin. Paljon asiaa, en jaksanut lukea..ehkä sitten kun pääsen aiheeseen paremmin sisälle jaksan kiinnostua yksityiskohtaisesta informaatiosta. Uusimmat kirjoitukset tuolla on tämän vuoden helmikuulta, eikö siellä kesällä tapahtunut mitään kirjottamisen arvoista?

Toisena esimerkkinä yksi museoblogi mikä on viime aikoina tullut vastaan eri yhteyksissä : Vorssammuseo . Tämä on kiinnostava jo senkin takia että on mukavaa seurata miten projekti etenee. Blogin pitäminen hankkeen yhteydessä tukee varmasti raportointia ja päinvastoin. Ihanaa; avointa ja viihdyttävää!

Sitten taas ihan erillaista, Suomen museoliiton P.S.-blogi ; ammattiasiaa museolaisille. Varmasti hyödyllinen blogi alalla työskenteleville, ja kiinnostavaa ajankulua tälläiselle wannabe-museolaiselle. Sitäpaitsi sieltä löytyi myös blogilista museoista kiinnostuneille, jee! Tuosta listasta ehkä löytyisi niitä kulttuuripuolen top-paikkoja.. 

Museolla siis voi olla blogi, se on asiakkaita, työntekijöitä ja muuten vain kiinnostuneita varten. Blogia kirjoittakoon sellainen museolainen joka hallitsee kirjoittamisen, ja tietää mistä kirjoittaa.

Ketäpä ei kiinnostaisi!

TainaJ