​Kuten jo sanottua, kirjastoaiheisia blogeja löytyy vaikka kuinka ja paljon! Tulevana kirjastolaisena imen tietoa itseeni aika kritiikittömästi; innostuneena siitä tunteesta että ymmärrän jo vähän mistä puhutaan, ja siitä että kirjastohuumori aukeaa jo minullekkin.

Rakkauden ensihuumassa on hyvä välillä pakottaa itsensä kriittiseen ajatteluun ja ottaa tunteiden kohde tarkempaan syyniin. 

Aloitin kierroksen itselleni rakkaimmasta; Kirjastokimppa Kirin (Haapajärvi, Haapavesi, Kärsämäki, Pyhäjärvi, Pyhäntä ja Siikalatva) sivustosta. Katsoin mitä blogeja siellä on tarjolla. Kirillä ei ollut omaa blogia, mutta linkkivinkeissä oli Oulun eteläisten kirjastojen blogi, josta ei sitten löytynytkään alle vuoden vanhoja kirjoituksia ollenkaan. Toinen Kirin suosittelema blogi olikin jo entuudestaan tuttu : Tuhat elämää - Haapajärven kirjaston kirjablogi jossa on kirja-arviointeja ja - esittelyjä. Tämä blogi on mielestäni Kirille mainostamisen arvoinen! Monia päivityksiä siellä oli tehnyt jo eläkkeellä oleva kirjastovirkailija Eila. Ehkä muutkin kirjastot voisivat hyödyntää blogiensa sisällöntuotossa vanhoja työntekijöitä tai aktiivisia asiakkaita? Kirjablogi on hyödyllinen paitsi asiakkaille myös kirjastolaisille itselleen sillä sisällöntuntemus on aina hyödyllistä eikä kaikkia uutuuksia pysty itse lukemaan.

Sydämeni arvoasteikolla seuraavaksi tärkein kirjasto, Kaarinan kaupunginkirjasto, on aktiivinen Facebookissa, myös kirjaston nettisivut on informatiiviset, joten oletin bloginkin löytyvän. Väärässä olin. En löytänyt Kaarinan pääkirjaston enkä Vaski-kirjastojen sivuilta mitään linkkiä mihinkään blogiin! Tämä vähän yllätti, mutta toisaalta olen käyttänyt näitä sivustoja kauan ja vasta nyt tuli edes mieleen etsiä blogia. Tietoa tulee jo niin paljon että ehkä blogi ei ole välttämätön, toisaalta jos jotkut työntekijät olisivat innokkaita ja taitavia bloggaajia niin olisihan se kiva lisä.

Tuleva työssäoppimispaikkani Vieremän kirjasto ei myöskään pidä blogia eikä vinkkaa sivuillaan mitään blogia, mutta on aktiivinen Facebookissa. Kyllä se taitaa olla niin että kirjastojen omia blogeja ei tarvita ellei sellainen luontevasti synny jonkun aktiivisen työntekijän tai asiakkaan puolesta.

TainaJ