Blogin pitämiseen ei tarvita kuin oma innostus kirjoittamiseen, mutta suositun blogin kirjoittaminen vaatii enemmän. Blogia voidaan pitää julkisena päiväkirjana, koska siinä kerrotaan omista harrastuksista, tekemisistä, ajatuksista jne. Blogia kirjoitetaan siinä toivossa, että se saisi paljon lukijoita. Onneksi me ihmiset olemme sen verran uteliaita toisten tekemisistä, että blogeja lueskellaan.

Aktiivisia lukijoita blogi ei kuitenkaan saa jos sen tyyli on yllätyksetön. Lukijan tulee kirjoittaa omalla, persoonallisella tavalla, jota blogia seurattaisiin enemmän. Omaleimaisuus voi näkyä räväköissä teksteissä, persoonallisessa ulkoasussa tai aiheen valinnassa. Kirjoita siitä mikä aidosti kiinnostaa ja josta tiedät paljon. Virheellisiä tietoja tarjoavaa blogia ei seurata kovin kauaa.

Itselläni olisi monia kiinnostuksen aiheita, joista voisin alkaa kirjoittelemaan blogissa. Tosin epäilen, että blogilleni kävisi samoin kuin päiväkirjan pitämiselle eli kirjoittaminen voisi jäädä muiden asioiden varjoon. Alkuinnostus olisi valtava, mutta ajan kuluessa kirjoituksia tulisi harvemmin ja harvemmin. Lukijat katoaisivat blogistani, koska suosittujen blogien kirjoittajat ovat ahkeria ja idearikkaita kirjoittajia.

Minä jatkan muiden blogien seurailua ja annan heille tilaisuuden saada minusta aktiivinen lukija omalle blogillensa.

-Sanna