Blogien pitämisestä kirjaston työvälineenä on nyt saatu keskusteltua ja mielipiteitä kirjoitettua. Oppilaiden keskuudessa näkyy vallitsevan eräänlainen konsensus, että tietyssä mielessä blogin pitäminen on ihan jees, mutta...

Mikä tuo salaperäinen "mutta" on, jää sitten vähän hämäräksi. On tarjoiltu vaihtoehtoina, että vain nasevan kirjoitustyylin omaavat kirjoittavat. Tai ne, joilla on asiaa, kuten Karpo. Ulkoasusta esitetaan mielipiteitä, monenlaisia. Mutta saavutetaanko suuret katsojaluvut silmiähivelevällä taustalla? Kummallisella fontilla? Taiteellisilla otoksilla? Ei taida blogin pitäminen onnistua, jos ei pitäjällä ole paloa tehdä juttua yleisölle. Kirjoittamiseen pitää olla hinku ja tietysti asiaakin pitää olla. Juuri sopivasti, saarnatekstiin tukehtuu. Mielenkiintoisia aiheita täytyy tarjoilla ja seurata aikaansa. Ei ihme, jos blogin pitäminen alkaa tuntua työltä!

Jos kirjasto lähtee mukaan blogin pitämiseen, sen täytyyy myös uhrata aikaa sille. Hyvää blogia ei tehdä hutaisemalla. Täytyy ymmärtää, että se on työtehtävä siinä missä hyllytyskin, luettelointi ja muu. Ei riitä, että ollaan jotakin mieltä kerran kuussa, vaan mielipiteitä olisi hyvä ripotella tasaisesti. Ja millä tavoin kirjasto tohtii ottaa kantaa? Ollaanko mistään mitään mieltä, ettei nyt vaan tulisi loukanneeksi vahingossa ketään ja kirjoitellaan tyhjää jargonia. Ollaanko räväköitä ja shokeerataan mummut ja kummit? Kukin kirjasto päättänee tykönään mitä polkua seurataan. Pääasia on, että lopputulos on seuraamisen arvoinen, eikä puolitiehen jäävä yritelmä.

- Tanja