Teoriassa kuulun siihen sukupolveen jonka pitäisi osata blogata melkein automaattisesti. Tietokoneet ja internet ovat niin tuttu käyttöympäristö että hiiri on käytännössä juurtunut käteen kiinni. En ole kuitenkaan koskaan blogannut, eikä minua kiinnostaisi erityisesti nytkään. Miksi?

Yksinkertainen selitys on se, että olen epäsosiaalinen ja laiska ihminen. Kaksi piirrettä, jotka sotivat täysin koko blogaamisen ajatusta vastaan. Blogaaminen on minusta siis turhaa ajanhukkaa. Jos nämä ovat henkilökohtaiset lähtökohtani, miten sitten onnistuisi blogien käyttö työelämässä, kirjastossa?

 

Kirjastot sosiaalisessa mediassa ovat minulle kuin isovanhemmat pitämässä lippalakkeja väärinpäin epätoivoisesti yrittäen vaikuttaa nuorekkailta. Kirjastolla on jo oma asemansa, ja yritys ympätä siihen sosiaalinen media mukaan tuntuu kömpelöltä ja tarpeettomalta.

Internetissä oleva tiedonvälitys ja tilannepäivitys on kätevä työväline, mutta sen voi tehdä kirjaston omilla kotisivuilla. Sieltä tietoa haluavat sen myös löytävät. Yritys työntää tiedonsiirto blogiin tai facebookiin on siis tarpeeton yritys luoda kuvaa modernista ja trendikkäästä kirjastosta. Lopputulos on kuin jo mainitut isovanhemmat lippalakeissa.

 

Saatan siis olla puolueellinen, mutta minusta kirjastojen ei siis kuuluisi blogata. Minun puolestani ihmiset saavat tehdä internetissä mitä haluavat, mutta jos minulle käskettäisiin työpaikalla kirjastossa tehdä/päivittää kirjaston blogi, kokisin tehtävän yhtä mielekkäänä ja tarkoituksenmukaisena kuin huuda-korvaan pohjaisen suoramarkkinoinnin kaupungin torilla: siitä ei olisi oikeasti mitään käytännön hyötyä.

(En jaska tarkitsaa lötyyykö tesktistä kiroitus virheityä)

Riku