Blogien toiminta on erittäin tärkeä osa kirjastojen arkea. Blogeilla on hyvät mahdollisuudet lisätä vuorovaikutusta kirjastojen henkilökuntien sekä kirjastojen ja asikkaitten välillä. Siellä voidaan jakaa niksejä ja neuvoja kirjasto-alan ammattilaisten välillä ja sitä myöten kaikkien kirjastojen toiminnan tehokkuus ja luovuus kehittyy. Lisäksi kirjastot voivat pitää blogia asikkaita silmällä pitäen, yhä suurempi osa kirjastojen asikkaista on kuin kala vedessä internetissä ja siten blogeille on yhä suuremmat markkinat, niiden avulla voidaan mainostaa tulevia tapahtumia, kirjoittaa raportteja tapahtumista tai antaa asiakkaille hyvä mahdollisuus kurkata kulissien taakse. 

Blogit luo ainutlaatuisen väylän kirjastoille kehittää toimintaansa ja henkilökuntansa netin käytön taitoja, siksi blogien ylläpitämistä pitää lisätä kaikissa kirjastoissa että henkilökuntakin harjaantuu netin käytössä.

Tikinblogi on hyvä esimerkki blogista tehokkaana työvälineenä kirjastoissa ja siihen liittyvissä koulutuksen muodoissa, se lisää vuorovaikutusta opiskelijoiden välillä sekä antaa mahdollisuuden ulkopuolisillekkin tutustua kirjasto-opiskelijoiden arkeen ja siten kenties he saavat inspiraatiota kouluttautua alalle.

 

T. Erkko Hietikko