Kirjastoblogit ovat periaatteessa hyvä ja nimenomaan kirjastotyöhön sopiva idea, mutta ongelma piilee (kuten tavallista) käytännön toteutuksessa.

  • Blogia täytyy päivittää säännöllisesti, vähintään kerran viikossa. Löysin netistä monta sisällön puolesta hienoa kirjastoblogia joita päivitetään noin kerran kahdessa kuukaudessa. Tämä ei oikein toimi, mahdolliset lukijat olettavat ettei blogia päivitetä ollenkaan ja kaikkoavat pois.
  • Blogiin kirjoittamiseen pitäisi varata riittävästi aikaa työajan puitteissa, elikkä bloggaamiseen pitäisi suhtautua kirjastoissa osana työtä, ei jonakin ylimääräisenä pikkujuttuna. Aika monessa kirjastossa työntekijöitten aika on niin kortilla ettei blogipäivitysten tekemiseen todennäköisesti riitä aikaa. Yksi ratkaisu saattaisi olla että eri työntekijät kirjoittaisivat vuorollaan omasta erikoisalastaan: esimerkiksi musiikista, käsitöistä, tietokonepeleistä, jne. Tällä tavalla yksi työntekijä ei joutuisi huolehtimaan yksinään kirjaston blogista ja työtaakka pysyisi siedettävänä.
  • Suurin ongelma on varmaan se miten tehdä blogi mielenkiintoiseksi lukijoille, miten erottautua joukosta ja miten kirjaston käyttäjät löytävät blogin. (Netissä on tolkuton määrä hyvää sisältöä jota lukijat eivät löydä.) Käytännössä blogi pitäisi varmaan laittaa osaksi kirjaston kotisivuja että asikkaat löytäisivät ne. Mitä taas tulee sisällön tekemiseen mielenkiintoiseksi:


Lue mun blogia tai muuten! 

                                                       Lue mun blogia, tai muuten!

- Sanna