Myöhään mutta ei milloinkaan! :)

Me täällä Opiston peräkamarissa olemme tulleet siihen tulokseen, että blogit ovat ihan jees. Niitä tarvitaan, koska niistä saa tietoa ja ne ovat hauskoja (tai sitten eivät). Blogit ovat hyvä tapa markkinoida kirjastoja ja tiedottaa erilaisista tapahtumista. 

katja.jpg
Hämmästynyt mutta onnellinen Katja.

Kuten kuvasta näkyy, usein kirjastoissa keskitytään vain ja ainoastaan fyysisiin kirjoihin, eikä aikakaan aina riitä kirjaston viemiseksi nettiin, määrärahoista puhumattakaan. Siispä kannatamme valtakunnan keräystä pm:mme Juha Sipilän johdolla, jotta saamme kirjastomme tälle vuosituhannelle. Keräyksen suojeliaksi lupautunee Haapaveden Opisto.

1381146025124.jpg
Lotta on hankkinut jo ulkomaalaisia sponsoreita. 

Palataksemme blogeihin, olemme sitä mieltä, että kirjastojen tulisi kiinnittä enemmän huomiota ns. online-elämäänsä. Joka kirjastossa pitäisi olla muutama "nettivastaava", jotka kokopäivätyökseen päivittävät kirjaston tapahtumia ja kuulumisia nettiin. Kirjastot haluavat saavuttaa myös nuorempia asiakkaita, joka hoitusisi huomattavasti kätevämmin verkossa, missä nuoret liikkuvat muutenkin. Jotta tämä onnistuisi, olisi kirjastojen tuotettava myös lapsille ja nuorille suunnattua nettisisältöä. 

Kuten pm:mme Juha "Jukkis" Sipilä totesi, olemme avoin maa. Mitä se sitten tarkoittaakaan, emme tiedä. Tiedämme kuitenkin kokemuksesta, että kirjasto on myös kohtauspaikka kaikelle kansalle. Siitä syystä olisi hyvä, jos kirjastot olisivat valmiimpia kohtaamaan monikulttuurisuuden tuomat haasteet, niin livenä kuin netissä. Tässä on meidän tulevaisuutemme. Päätämme näihin sanoihin.

Lotta & Katja

FullSizeRender.jpg