Katsoin blogeja, ah niin ihania kuten ,Ruoka- Sisustus-Matka ym. sellaisia.Ruokaa saamme Lönnin kartanosta, ja Tuore ilme kirjastoon- projektissa saamme sisustaa, sikäli mikäli projekti toteutuu kaikilta osin.Matkoja teemme lähelle Raaheen ja Ouluun ja huhtikuussa pitemmälle Helsinkiin. Mihin siis blogeja tarvitaan? Kun käytännössä voi elää blogaten. Lapsena blogi oli päiväkirja, eikä kuten nykyään julkinen selonteko.

Mutta asiaan! Blogien käyttämistä työvälineenä voi hyödyntää kirjastomaailmassa.Blogin kautta pystyy  antamaan tietoja ja elämyksellisyyttä kuvien avulla, esim.kirjoista, kirjailijoista ja kaikesta siitä mitä kirjastomaailmassa pyörii.Blogit tuovat yhteen kaikki kirjallisuuden ystävät.Mutta vain, jos blogi osataan pitää elävänä ja innostavana. Aiheiden pitää olla ajankohtaisia. Ja tekstissä imua.Oikea visuaalinen ilme on tärkeä.

Vastavuoroisuus on kommentoinnin tai tykkäystoimintojen avulla mahdollista ja lisää sosiaalisuutta.  Blogin kirjoittaja ei koe silloin kirjoittavansa PÄIN SEINIÄ.

Kirjastot.fi sivulla on lista kirjastoalan blogeista.Tutustuin niistä muutamiin.  Hannu Sahavirran blogi: KIRJASTOJEN YMPÄRISTÖTIETOISUUDESTA - TAI TIEDOTTOMUUDESTA pyörittelee kysymystä siitä, onko kirjasto nykyään ympäristöystävällinen. Toki kirjastot.fi sivuja lukee eniten alan ammattilaiset, eikä se siten hyödynnä asiakkaita. Mutta tuon kirjoituksen pointtina onkin heittää kysymysmerkki työyhteisön ja työpaikan ympäristökysymyksiin, joka sekin on osa työelämää.

Monet kirjastoalan ammattilaisten blogit koskivat uutisia, markkinointia, jotakin tapahtumaa tai kirjavinkkausta. Bloggausta voi siis käyttää tavallaan ammattitaidon kehittämiseen,  jos lukija ymmärtää mistä on kysymys.Myös bloginpitäjä oppii.

Toivottavasti.

terveisin Anja