Blogit, joita itse seuraan, liittyvät jollakin tapaa omiin kiinnostuksen kohteisiin. Ovat todella erilaisia sisällöltään ja hyvin erilaisia tyylillisesti. Ei varmaan ole aihetta josta ei ole blogia kirjoitettu, hyvä niin sillä silloin jokaiselle löytyy jotakin. Blogin kirjoittaminen vaatii kuitenkin aikaa ja innostusta kirjoittamiseen, tai ainakin näin toivoisin olevan. Olen kyllä jättänyt muutaman blogin seuraamisen kun blogin sisältö ei ole tuonut mitään uutta tai sisältö on alkanut toistaa samaa...

Hyvä blogikirjottaja  jaksaa uudistua uudelleen ja uudelleen, keksiä uutta ja innostavaa pitääkseen lukijoidensa mielenkiiinnon yllä. Kuinka se onnistuu, itse en moiseen pystyisi. Esimerkkinä voisi olla sisustusblogi jota seurasin muutaman vuoden. Sen lyhyen ajanjakson aikana bloginpitäjän koti koki varmaan kaksi ellei kolme kertaa totaalisen muutoksen, värit vaihtui viimeisessä muutoksessa mustaan ja valkoiseen, huonekalut muuttuivat moderneiksi (epämukaviksi) entiset mukavat lepotuolit hävisivät jonnekin. Kodikas lapsiperheen asumus muuttui steriiliksi huonekalujen varastoksi... Blogin pitäjä oli kuitenkin 4 lapsen äiti ja työskenteli kodin ulkopuolella.Täytyy antaa tunnustus bloginkirjoittajan aviopuolisolle joka toteutti useimmat isot muutokset talossa. Talon ulkovuorikin koki muutoksen samaan tahtiin kuten seinät ja seinien sisältö.

Niin sitä pohdin usein että kuinka hän ehtii ja millä välillä hän tekee ja kirjoittaa bloginsa. Koti oli aina kuin mainoskuvissa, kuvista ei välttämättä olisi uskonut että siellä asuu ja mellastaa 4 alle kouluikäistä lasta.

Niin palatakseni varsinaiseen aiheeseen eli kirjastoalan blogeihin. Kävin tutustumassa muutamaan ja niitä lukiessa mietin millä tavoin nämä blogit erottuvat suuresta määrästä. Miten ne löydetään ja niitä luetaan. Sellaista mielentajuntaa räjäyttävää ja  innostavaa blogia en oikeastaan löytänyt. Olenkohan turtunut vai väsynyt kaikkeen sosiaalisessa mediassa olemiseen..

Päivi