Tutustuin eri kirjastojen blogeihin ja löysin monenlaisia asioita niistä. Löytyi esim. kirjastojen henkilökunnan julkaisemia ajatelmia kirjastotyöstä ja muistakin alaan liittyvistä asioista. Löytyi myös kirjavinkkauksia ja kirjaesittelyjä. Luin myös kuinka tärkeä kirjasto on meille ja kirjasto on kuin olohuone, sosiaalinen kohtaamispaikka.

Itse olen lukenut ruoka-, käsityö-, terveys-, liikunta- ja eläinaiheisia blogeja enemmän. Olen löytänyt niistä kulloinkin tarvitsemia ohjeita ja vinkkejä ongelmiini ja tiedonnälkääni. Ehkä näitä eri kirjastojen blogeja kannattaisi lueskella enempikin niin saisi tietoa ja ajatuksia muualtakin päin. Voisi löytää uusia ja fressejä nakökulmia ja vinkkejä.

Blogit ovat hyviä viestintäkanavia muiden joukossa. Eihän ne tietenkään tavoita kaikkia ihmisiä kun kaikki ihmiset eivät lue blogeja kirjastoista ja alasta yleensä. Mutta joka on kiinnostunut niin varmasti löytää asioita koskien kirjastoja. Ei kaikilla kirjastoilla edes vielä ole omaa blogia ja ei varmaan kaikille taida tullakkaan. Näitä some-kanavia on aika useita niin en tiedä ovatko ihmiset kiinnostuneita lukemaan kaikkea, mutta onhan monilukutaitoa että osaa valita. Mielestäni tässä olisi vähempi parempi kuitenkin.

Isoissa kirjastoissa olisi varmaan paremmat resurssit pitää yllä ja päivittää näitä blogeja. Pienissä kirjastoissa kun on henkilökuntaa niin vähän ja aika ei näin riitä kaikkeen somekanavien päivittelyyn. Mutta mikäs siinä jos kirjastolta löytyy innokas näppäräsorminen ja hyvän ajatuksen juoksun omistava virkailija tai muu bloggaaja niin antaa vaan mennä :) :)

- minnaks -