Mielestäni suurin ongelma blogin käytössä kirjaston työvälineenä on se, että blogista pitää oikeasti tehdä jotenkin kiinnostava, jotta ihmiset jaksavat seurata sitä. Blogin ylläpito vaatii aikaa ja panostusta, ja sitä pitää vieläpä jaksaa päivittää tarpeeksi usein. Kävin tutustumassa muutamaan kirjastoblogiin, ja tämä ongelma oli nähtävissä oikeastaan kaikissa niistä; lukijoita (tai ainakin kommentteja) oli hyvin niukasti, ja blogeja päivitettiin todella epäsäännöllisesti.
 

Jos blogiin on oikeasti mahdollisuus panostaa, sen käyttömahdollisuudet ovat todella monipuoliset. Sinne voi lisätä pitkiä tai lyhyitä tekstejä, kuvia, videoita, oikeastaan mitä tahansa. Löysinkin kirjastoblogeista kaikenlaisia postauksia aina kirjavinkeistä vanhoihin valokuviin.
 

Mitkä sitten olisivat hyviä keinoja erottua joukosta ja pitää blogin lukijoiden mielenkiinto yllä? Itse ehdottaisin kissakuvia ja nasevaa kirjoitustyyliä.
 

Vuonna 2018 perinteiset blogit eivät ehkä muutenkaan ole se paras tapa tavoittaa ainakaan nuorempaa yleisöä. Lapset ja nuoret seuraavat nykyään enemmän vlogeja ja muita Youtube-videoita. Nopealla etsinnällä en muuten löytänyt yhtäkään kirjastovlogia! Olisikohan sellaisessa ainesta seuraavaksi hitti-ilmiöksi?


- Ronja :>