Jos kirjaston työntekijöillä on aikaa, mielenkiintoa ja halukkuutta pitää blogia, on siitä kirjastolle monenlaista hyötyä.

Ensinnäkin visuaalinen ilme tulee miettiä tarkkaan. Onko sivu houkutteleva? Selkeä? Onko siinä sopivasti kuvia? Onko fontti sellainen että sitä viitsii lukea? Onko blogissa hyvä valikko josta hakemani tieto löytyy nopeasti? Nykypäivän netin käyttäjät eivät viihdy sivuilla muutamaa sekuntia kauempaa jos ne eivät miellytä ja sivut ovat sekavat. Ja koska vielä edelleen monien mielikuva kirjastosta on tylsä, pölyinen ja harmaa, blogin yleisilmettä suunnitellessa kannattaisi revitellä väreillä ja antaa palaa kuvia valittaessa. Yleisilmettä tulee myös uskaltaa päivittää aika ajoin eikä jymähtää yhteen hyväksi havaittuun.

Blogi on hyvä kanava tiedottaa lukijoille kirjaston tapahtumista, ajankohtaisista kirjallisuuden alan uutisista kuten Finlandia ehdokkaista sekä kertoa uusista yhteistyökuvioista koulujen tai museon kanssa. Blogissa voidaan julkaista lukulistoja esimerkiksi ennen lomakausia jolloin ihmisillä on aikaa lukea, ja näin houkutella asiakkaita kirjastokäynneille pois kauppojen pokkarihyllyjen äärestä.

Blogia kirjoitettaessa on hyvä huomioida, että sivustolla voi olla lukijoita nuorista ikäihmisiin ja että kaikille löytyisi sieltä jotain kiinnostavaa.

Tottakai on selvää että blogia on muistettava päivittää vähintään kerran kuukaudessa, että se säilyttää uskottavuutensa ja lukijoiden mielenkiinnon.

-Milla