En ole aiemmin juurikaan tutustunut kirjallisuusblogeihin. Mikä on sinänsä kummallista, tällainen intohimoinen lukija kun olen. Blogimaailmasta on tuttuja lähinnä käsityö- ja leivontablogit. 

Millainen sitten olisi hyvä kirjaston blogi? Blogiin jatkuvasti kirjoittaminen on tärkeää jotta ihmisten mielenkiinto säilyy. Siinä voisi olla kuukausittain vaihtuva uutuuskirjaesittely. Tai uutuuksien vastapainona "varaston aarre"-osio, missä esiteltäisiin joku jo varastoon siirretty kirja. Myös liputuspäivinä voisi olla esittely kirjailijan teoksesta, tai kirjailijasta itsestään tehty teos. Esim. Minna Canthin päivänä, tai suomalaisen kirjallisuuden päivänä. Voisipa blogissa olla myös henkilökunnan esittely. Oman blogikirjoituksen ansaitsisi myös kirjastossa tapahtuvat muutokset, esimerkiksi siirtyminen omatoimikirjastoon. Niin ja kuvia pitää olla!

Onko henkilökunnalla sitten kiinnostusta alkaa pitämään blogia? Se on kuitenkin melkoisesti (työ)aikaa vievää puuhaa. Ainakin sellaiselle joka ei ole paljon kirjoitellut  eivätkä sanat tule paperille luonnostaan (kuten allekirjoittanut on nyt sorvannut tätä tekstiä jo tunnin!). 

-Virpi