Kirjastoissa pidetään mielenkiintoisia blogeja, mutta jäävätkö ne tulevaisuudessa muiden sosiaalisen median kanavien jalkoihin? Esimerkiksi Instagramissa on mahdollista viestiä huomattavasti helpommin ja nopeammin. Kuten blogeissa, päivityksissä voi kertoa kirjaston arjesta ja antaa lukuvinkkejä. Harjoittelijat ja kesätyöntekijät on helppo ottaa mukaan tekemään julkaisuja.

Blogia taas saattaa olla hankala löytää kirjaston sivuston uumenista. Kirjoitusten laatiminen ja ulkoasuun panostaminen vaativat aikaa ja vaivaa. Kirjastotyössä ei ole aina mahdollista järjestää aikaa blogien pitämiseen. Tästä todennäköisesti johtuu se, että valitettavan usein blogit eivät päivity säännöllisesti. Tällöin lukijatkaan eivät välttämättä jaksa blogia seurata, jos tekstejä ilmestyy harvakseltaan. 

Kuitenkin blogeissa on jotain sellaista, mitä mielestäni tässä ajassa kaivataan: kirjoituksia, jotka menevät pintaa syvemmälle. Niissä on mahdollista kertoa asioista laajemmin ja monipuolisemmin kuin lyhyissä some-päivityksissä. Jos kirjastossa päätetään pitää blogia, olisi tietysti hyvä päivittää sitä säännöllisesti ja kirjoittaa sinne mielenkiintoisia tekstejä. Blogitekstien laatimiseen voisi ottaa myös esimerkiksi opiskelijat mukaan, mikä saattaisi houkutella uusia ihmisiä blogitekstien äärelle. Jos lukijat eivät tunnu löytävän blogia, ehkä sitä voisi nostaa esille kirjaston somekanavissa? 

- Heini