Blogin käyttö työväileenä,kuulostaa raskaalta. Jos asian ajattelisikin niin, että blogi apuna itseni kehittämisessä työelämmässä, se ei ehkä tuntuisikaan niin haasteelliselta ja raskaalta. Blogia voisi käyttää itsearvionti paikkana, jossa saa omin sanoin lyhyesti tai pitkästi kertoa kuinka onnistun ja mitä olisi ehkä kannattanut jättää tekemättä. Blogissa voisi myös haastaa itseään ja kertoa sitten kuinka kaikki loppujen lopuksi meni.                                                                         

Kuinkahan blogi toimisi kirjastossa tiedotuskanavana? Moni kokee, että blogit ovat haasteellista luettavaa, mutta sitä juurihan me haluamme tarjota, LUETTAVAA. Ei kaiken tarvitse olla helppoa ja mukavaa ja valmiiksi pureskeltua. Mielestäni bloggaus voisi toimia vallan mainiosti kirjastolla tiedotustehtävissä. Sopivin väliajoin olisi helppoja ja kutkuttavia "porkkanoita" piiloitettu teksteihin ja näin pidettäisiin lukijat mukana. Ihmisethän rakastavat lukea tekstejä, jotka kohtaavat ihan oman arjen kanssa ja kuinka aina ei voi vain onnistua vaikka kuinka yrittäisi.                                                                                                         

Blogin kirjoitustyylikin keventää tekstiä, kun jättää turhat sanat pois. Kirjoitushan voisi olla sellaistakin, että se jättää lukijalle avoimia kysymyksiä täytettäksi, ja tuo lukijan takaisin hakemaan vastauksia. Blogissa kuvat ja muut "koristeet " kiehtovat lukijaa enemmän kuin tiiviisti kirjoitettu asia teksti, jolla on pyritty saavuttamaan vain tietty päämäärä.                                     

Blogi, verkkoyhteisön tukipilariksi kirjastojen välille? Blogista voisi poimia ajatuksia ja ideoita. Tämä tietenkn vaatisi sen yhden tai useamman rohkean ja ajatusrikkaan ihmisen, kokopäiväiseen kirjastobloggaajan uraan. Ja siihenpä ei varmastikkaan tällähetkellä resurssit repee.                                                                                                                   

Koulujen väliseen yhteistyöhön bloggaus voisi toimia vinkkaus mielessä tai lukukokemusten purkualustana. Mutta luulen, että kiireiset aikataulutukset ja innokkaan bloggaajan etsintään tyssäisi tällainen idea heti alkuunsa. Nuoret kyllä lukevat paljon blogeja mutta ne liittyvät paljolti sen hetkiseen elämään. Voisiko kukaan innostua seuraamaan innokkaan kirjastohoitajan pitämää blogia, joka pursuaisi paljon kirjoja tai kirjastossa tapahtuu postauksia?

-Veera