Oma mielikuvani blogeista oli jotensakin "pölyinen ja ummehtunut", mutta asiaan oikein paneuduttuani huomasin, että blogeillakin on aikansa ja paikkansa, ja varsin tärkeäkin.

Silmiini sattui tämmöinen teksti:"Maailmassa on  miljoonia blogeja, ja Suomestakin niitä löytyy tuhansia. Vain harva tekee bloggaamista työkseen ja vielä harvempi päätyökseen. Blogeja on myös kovin eritasoisia kuten on nettisaitteja tai ihan perinteisiä painettuja lehtiäkin. Osaa tehdään ammattimaisemmin, osaa puuhastellaan omaksi ja pienen joukon iloksi." (lainaus kirjasta Satu Rämö ja Hanne Valtari:Unelmahommissa)

Tämä niinkuin avasi ajatukseni sille, ettei blogin tarvitse olla suurin, kaunein tai kattavin, vaan vähempikin riittää. Eikä se todellakaan ole vanhentunut tapa somemaailmassa, tarpeita ja tapoja kun on niin monenlaisia. Kirjastoalaa ajateltuna blogi ehkä sopisi todellakin parhaiten juuri kirjavinkkaukseen, kaikenlaisen "vanhentumattoman" tiedon esittelyyn ja varmasti myös kirjaston oman arjen avaamiseen. Päivän polttavaan tiedotukseen se on ehkä työläs ja vähän "piilossa". Blogi kuitenkin vaatii jonkinverran aikaa ja paneutumista. Mutta monta mielenkiintoista blogia löytyi tämän tehtävän tiimoilta.

-Tiina O.