Kirjoittaminen on nykyään IN. Päiväkirjat ovat IN. Valokuvaus on IN. Omien asioiden jakaminen muiden ihmisten (mielellään vielä tuntemattomien) kanssa on IN. Kaikki nämä liitettynä yhteen saadaan blogi = IN IN IN!

Blogeista löytää nopeasti ihmisiä, jotka elävät samanlaista elämänvaihetta kuin sinäkin, pitävät samoista asioista kuin sinäkin, tai jopa ajattelevat samalla tavalla kuin sinäkin. Ja voi sitä autuutta, kun näppäilet vain googleen haluamasi asian ja liität loppuun taikasanan: blogi - hyppysissäsi on aitojen ihmisten kokemuksia, mielipiteitä ja ajatuksia haluamastasi aiheesta. Esimerkkinä voisin mainita kalliit ja niin monessa merkissä ja mallissa olevat kamerat. Enhän minä uskalla luottaa myyjän sanoihin tuotteen toimivuudesta tai kestävyydestä, kun näen hänen silmissään vain euron merkit. Tästä ja monesta muusta syystä turvaudun mielelläni kanssasisarusteni/veljien mielipiteisiin, arvosteluihin, kokemuksiin, vinkkauksiin. Blogeista näen heti minkälaisia kuvia kamera ottaa, mitkä ovat plussat ja miinukset, onko tuote hintansa arvoinen, saisinko samaan hintaan mahdollisesti vielä paremman. Tästä syystä näen blogien olevan erityisesti tällä hetkellä (ja vuosia eteenpäin) mainio keino tuoda haluttuja asioita esille suurelle määrälle ihmisiä, heidän löytäminen vain saattaa kestää jonkin aikaa.

Omasta mielestäni olisi mahtavaa, jos lähikirjastollani olisi oma blogi. Päivän tapahtumat, kommellukset ja helppo kirjojen vinkkaus olisivat jo pelkästään hyviä syitä sille, miksi minä jäisin seuraamaan "omaa" kirjastoani. Nykyisin ihmisten "kiirettä" voisi helpottaa kirjaston asioinnissa juuri siten, että he näkisivät mm. uutuuskirjojen vinkkauksen kirjastoblogin avulla ilman, että käyttäisivät kallista aikaansa hyllyjen välissä juosten. Lukisitko sinä oman kirjastosi blogia?

~Hanna~