Nimittäin aivan super-mahtisjuttu on se mitä kaikkea justhinsa tällä hetkellä ja tämän tehtävän tähen löysin! Tämähän on täälä läksyjensä keskellä into pinkiänä ja ihan liekeissä :) Vaikkaki olen jo päivän myöhässä tehtävän pallautuspäivästä! Justhinsa tämän tähen met kirjastoalan opiskelijat näitä täälä pakerrethan, jotta löytäsimmä ja oppisimma ja tutustuisimma mahollisimman laajasti alan eri pelivälinheishin. Kiitos!

Blogien lukeminen on jääny mulla monen vuojen taakse historihhan, sillä se tarjonta sielä blogiviidakossa on niin laaja! Silloinki tuli silimillä skannattua nopiasti muutaman ystävän matkablogit ja vähän syvempiä ajatuksia henkisestä kasvusta. Ylhensäki, jos ikinä sitä ylimäärä vappaa-aikaa on löytynykki lukemishen, niin son häätyny kyllä käyttää sitte järkevästi johonki ihan täsmäjuthuin. Silloin on ollu pakko kerranki avata, kattoa ja lukia oikiasti ajatus päässä vaikka se koulun Wilman viestiloota tai sähköpostin viestit.

Tänhän mulle sitte valakeni jonku tikiläisen blogitekstiä lukiessani, että mutta hyvän tähen meilläki on kirjastokimpassa yhteinen blogi!!! Mahtawaa! Olinhan siittä tietonen noin vähäsen verran ko tarkkaaki tarkemmalla sivukorvalla kerran kuuntelin, että meijjän kirjastolaisista oli jollekulle tämmönen blogin kirjotusnakki viuhahtanu. Sen aiheuttamat paineaallot oli hyvinki havaittavissa, mutta onneksi soli hetkonen vain ja kas, homma oli paketissa.

Nyt sitte löysin hänen hengentuotoksensa täältä internetin valtaiselta tarjottimelta ja intouvvuin tutkimhan sitä kanavaa pikkusen laajemmastikki. Mie uskon, että työvälinheeksi ja yhteisen kimppahengen tähen tämä blogi on aikoinhan alotettu jo yli kymmenen vuotta sitten, kirijotustahti on lempiästi kerran kuussa. Voihan solla tosi, ettei tämä ole kaikista innostavin jobi kaiken sen arkisen kiirheen keskellä. Blogin kirijottamishen ei taho nykytahilla ehtiä. Ei riitä aika. Kuitenki usiammassa pienessä kirjastossa tehhään töitä vajjaamiehityksellä ja silti päivärutiinien on pyörittävä. Jossaki valamistelhan väistötilhoin muuttoa poijjes remontin tieltä, Ake-kirjaston vetämää digiprojektia pukkaa päälle, Avi:n rahottammaa Digipomppua näille meijjän kouluissa ahkeroiville tulevaisuuentoivoille on puuhattu ihan tosishan. Mediakasvatus-projektiki se näky olevan kahavihuonheen puolella oottamassa vastuunkantajiansa. Niin ja palijon muuta mistä mulla vasta-alakanheella opiskelijalla ei ole vielä höykäsen pölähystäkhän tietoa.

Kuitenki tästä kaikesta huolimatta mie löysin sieltä yhteisestä blogista asiasanoja ja sen kautta avvautu minullekki oikia aarrearkku!! Nyt mullaki on taas uus työväline, ko mie haen asiakhaita ajatellen hyviä kirjavinkkejä, mukavia tapahtumia, kivoja askarteluja ja vieläpä kaikki löytyy samalta sivustolta ja usiammalta vuojelta! On nimittäin taas aika lailla palijosti uutta lukemista! Eikä sitä kuiten kannata aina alakaa sitä kuulusaa pyörää uuesthan keksimhän!! Nuita kirjastoaiheisia aarreaittoja on varmasti netin lonkeroissa palijon, mutta varmhan aika pikasesti löytyy net blogisivut, jossa itte kokkee olevan semmosia juttuja mitä haluaapi alakaa seuraamhan tai silloin tällöin vaikka silimäilemhän. Oman aluhheeni kirjastokimpan blogisivulle pistin tietenki jo itteni sähköpostilistalle, että saan heti ilimotuksen ko uus hengentuotos loothan sielä tipahtaa, niin johan kilahtaapi saman tien minunki sähköpostissa.

Aijjon myös itte seuloa blogitarjontaa sitä silimällä pitäen, että mitä voisin eri asiakasryhymillekki suositella. Olen ihan varma, että kirijallisuuesta kiinnostunhet intohimoset lukijat lukevat nuita kirjavinkkausblogeja ja saapii sieltä hyviä vinkkejä ihan kuukausittain uusista ja vanahemmistaki kirjoista. Meitäki on vielä, jokka aukoo naisten aikakauslehtiä viikottain muistikirja (tai no, korkeinthan puhelin) käjessä ja hakkee sieltä niitä maan mainioita kirjavinkkejä, joita joku on suositellu sielä vinkkipalstoilla. Meitä ko on mukavasti niin monenlaista palaveluitten kuluttajjaa.

Onneksi ei kuitenkhan koskhan lopu sekhän ossuus työstä, että virkailijalta suorhan tulhan kysymhän: “Mitäs mie tänhän veisin sille meijjän Asserille ko se niin on huono polovinen, ettei vieläkhän tohi läthiä itte liukhailla linkkasemhan tänne asti?” Työssä asiakaspalavelu on monelle se A ja Ö ja elämän suola. Mullekki, vaikka kirjavinkkauksessa koenki olevani vielä tuhannen surkia, ko ei sitä ole palijoa oppinu niistä tietämhän, jos on jo yli kymmenen vuojen ajan lukenu enimmissä määrin vain sitä koululaisten Wilmaa :)

 

Aurinkoista kevätpäivää ikkunasta käsin tänhän sunnuntaina katteli se kolomas Heli

 

Kev%C3%A4tt%C3%A4.jpg