Kirjaston työntekijät ovat ainakin pienten kuntien kirjastoissa ns. kortilla, joten työaikaa ei taida olla liialti muiden töiden ohella blogin kirjoittamiseen. Monellekin (tai ainakin itselleni) tuo kirjallisen tekstin tuottaminen on työn ja tuskan takana. Tietenkin sitten, jos joku henkilökunnasta olisi innostunut kirjalliseen tuotantoon tavallista enemmän, niin voisi hän sitten harrastuksensa sujuvoittamana, tuottaa sisältöä tavallista tallaajaa jouhevammin.

Mikäli blogia pidetään, niin mielestäni tekstien täytyisi olla suhteellisen lyhyitä, jotta lukijan mielenkiinto säilyisi tänä hektisenä aikana. Jos juttu on pitkä, niin sen pitäisi sitten puolestaan olla sisällöltään erityisen kiinnostava ja hyvin kirjoitettu, jotta lukija jaksaa lukea sen loppuun.

Olen vuosien varrella törmännyt muutamiin blogeihin, mutta en ole niitä mitenkään aktiivisesti seurannut. Silmäilen niitä lähinnä silloin, kun Google ohjaa niihin, etsiskellessäni johonkin asiaan ratkaisua. Viime kesänä olin remontoimassa kesämökkiä ja googlettelin kaiteita terassille. Vastaan tuli tällainen blogi: https://mindyjblog.com/2019/10/13/kaide-rakennettiin-vihdoin-ja-viimein/. Siitä sitten sain inspiraation ja rakensimme kirvesmiehen avustuksella mökin terassille samankaltaisen kaiteen.

 - Lea K.