Joo tarjontaa on jo aivan liian paljon. Ei näitä kuivia blogeja - kuin pöytäkirjoja- jaksaisi lukea. No tietty löytyy sieltä helmiäkin. Mukavinta on lukea kirjavinkkauksia, tai kun opetetaan käyttämään jotain uutta palvelua. Yliopisto-opiskelijoille oli tarjolla jopa asuntovinkkejä. No ei yhtään hassumpi idea, mutta onko paikka oikea?

Kirjastoilla on kuitenkin käytettävissä myös kotisivut. Ne löytyvät näppärästi. Uskoisin useamman asiakkaankin ne löytävän, helpommin kuin blogit. Aukioloajat, aikataulut, näyttelyt ja kaikki tapahtumat löytyvät kotisivuilta. Kirja- ja musiikkivinkkejä, ihan oman kirjaston suosikit, voi laittaa värikkäästi näkyville. Näitä sivuja varmasti päivitetään herkemmin, sillä onhan se kuin kirjaston"eteinen" , ennen olohuoneeseen astumista.

Jos on pakko tehdä blogia, niin sen tulisi tapahtua säännöllisesti, ilman katkoja. Käsiteltävien asioiden tulisi olla mielenkiintoisia ja hauskoja. Isoissa kirjastoissa voisi löytyä riittävästi innokkaita blogin pitäjiä ja myös aineistoa siihen, mutta pienessä kirjastossa.....epäilen.

Blogi lisää avoimuutta. Hyvin tehtyä blogia on mukava lukea ja kenties sen kautta voi saada uusia kehittäviä ideoita, mutta sen tekemiseen tarvitaan luovia ihmisiä, aikaa ja rahaa.

Irma 12.10.2015