Itse olen aina innostunut blogeista ja luen niitä säännöllisesti. Vaikka seuraan samoja ihmisiä ja asioita myös Instagramissa, palaan silti sieltä blogimaailmaan vaikka blogi ei ole niin helppo ja nopea seurattava. Miksi näin? Omalla kohdallani syy on itse kirjoituksessa, tekstillä ja sen määrällä on merkitystä. Blogissa voi niinkuin täällä jo joku kirjoittikin, mennä asiassa syvemmälle ja pohdiskella. 

Mielestäni blogi on edelleen hyvä työväline vaikka sille on kilpailijoita. Se on kirjastolle hyvä väylä tiedottaa ja kertoa asioista laajemmin. Blogia perustettaessa on hyvä kuitenkin kysyä, mikä on sen tarkoitus ja kohderyhmä. Kun blogia ns.räätälöi, on hyvä tutustua moniin eri blogialustoihin, ulkonäöllä ja toimivuudella on väliä.  Ja tietenkin se sisältö. Onko se sillisalaatti mihin kirjasto voi laittaa päivityksiä mistä milloinkin, vai onko sillä jokin selkeä linja? Blogataanko alan polttavista kysymyksistä ja otetaan kantaa, tiedoitetaanko, markkinoidaanko? Vai onko siellä kenties kirjavinkkausta? Blogissa vinkkaamisessa on enempi tilaa mutta se, ettei kirjoita liikaa, "spoilaa" on yksi haaste. 

Somettaminen työstä on edelleen joillekin ihmisille asia, jota ei pidetä tärkeänä. Jos kirjasto päättää alkaa julkaisemaan omaa blogia, se voi jakaa henkilökuntaa. Toinen on innostunut kehitämisestä ja toinen ei voi ymmärtää miksi pitää lähteä tämmöiseen mukaan, miksi ei voida pysyä perinteisen kirjaston muotissa. Bloggaaminen vie myös aikaa (päivitykset) ja joku voi kyseenalaistaa sen hyödyn verrattuna haittaan (vie aikaa muulta tekemiseltä). Itse olen sitä mieltä että kaikkinainen metelin pitäminen yleisten kirjastojen puolesta ja markkinoimiseksi kannattaa. 

Katja