Mielestäni blogiin kuuluvat seuraavat asiat: mielenkiintoinen ja ytimekäs teksti, selkeä ja kutsuva ulkoasu ja laadukkaat kuvat. Tämä ei valitettavasti pidä paikkaansa läheskään kaikissa blogeissa. Välillä eksyn myös kirjastoalan blogeihin, jotka saavat päähän vain yhden ajatuksen: äkkiä pois täältä! Vaikka teksti olisikin ihan asiallista, yleensä uuden blogin löytyessä kiinnitetään ensimmäiseksi huomiota ulkoasuun. Minua ei ainakaan kiinnosta lukea blogia jossa on kokonaan valkoinen tausta, ärsyttävä fontti eikä ainuttakaan kuvaa.

   Entäs tekstin sisältö sitten? Toimivassa kirjastoblogissa voisi olla erilaisia kirja-arvosteluja, vinkkauksia ja infoa kirjaston ja kirjastoalan tapahtumista ja miten ne sujuivat. Lisäksi linkkejä muihin kirjastoblogeihin, muihin oman kirjaston pyörittämään someen ja verkkokirjastoon. Lisäksi blogiteksti kannattaa aina esikatsella ja lukea läpi ennen sen julkaisemista, niin mahdolliset kirjoitusvirheet jäävät vähemmälle.

   Olin kesällä työssäoppimassa Toholammin kirjastossa ja siellä pidettiin satutunteja lapsille, joita mainostettiin kirjaston tiskillä ja fb-sivuilla. Minä tein satutunteja varten pirteän värisiä satupasseja. Laitan kuvan niistä tähän havainnollistamaan kuinka kuvat tuovat elävyyttä tekstiin.

IMG_9939-normal.jpg

 
- Heidi